Dagstukkies met Wayne 5 Augustus 2019

Augustus 5, 2019

5 AUGUSTUS 2019

Psalm 5:3-4:  #Gebed                                                                      

Gee tog aandag aan my hulpgeroep my Koning en my God, want tot U bid ek.  U luister na my stem in die môre terwyl ek voor U verskyn en op U wag.”

Is dit nie gerusstellend om te weet dat die God van die heelal dit belangrik ag om na jou stem te luister nie?  Vra ‘n paar gelowiges om jou en jy sal vinnig agterkom dat baie Christene bewus is daarvan dat gebed belangrik is. Baie gelowiges weet ook dat gebed nie net belangrik is nie, maar dat dit ook noodsaaklik is. Hulle weet ook dat gebed ‘n wapen is waarmee ons oorwinning kan ontvang oor die vyand en sy aanslae. As gelowiges weet ons ook te goed om vir ander om ons te sê: “Ek bid vir jou.” Maar kom ons wees eerlik… gebed is iets waaroor ons as gelowiges baie makliker praat as wat ons dit werklikwaar toepas. Die feit dat God na ons stem luister as ons bid is definitief die waarheid, maar Hy kan slegs luister as daar wel iets gesê word.

Die Psalmdigter skryf in hierdie vers dat hy tot God bid en dat as hy bid dit God is wat na sy stem luister. Weet vandag dat God na jou stem ook wil luister.  Hy wil weet wat jou pla.  Hy stel belang in wat jy te sê het en Hy wil hoor wat jou seermaak.  Gedurende die volgende week wil ek jou uitdaag om saam met my te reis en jou gebedslewe te evalueer.  Vra jouself die volgende vrae af:  Bid ek genoeg? Wanneer maak ek werklik tyd vir gebed? Bid ek doelbewus of slegs uit gewoonte uit? Dit is nie te laat nie… begin vandag.

God wil aandag gee aan jou hulpgeroep. Roep soos nog nooit vantevore nie.

Soos jy bid, wees jouself en praat soos ‘n Vriend van God.