Dagstukkies met CLF 24 Oktober 2020

Oktober 24, 2020

Kies jou vriende

“In die vorige brief het ek aan julle geskryf om nie met mense om te gaan wat in onsedelikheid leef nie”(1 Korintiërs 5:9)

Ons wil almal graag vriende hê. Dit is nie lekker om geen vriende te hê nie. Om eensaam te wees, is baie swaar. Maar elkeen van ons kan kies wie ons vriende sal wees. As ek sou kies, sal ek mense kies wat my sal ondersteun en sal help wanneer ek in die nood is.

Die Bybel leer ons vandag dat ons net goeie mense moet kies as ons vriende. Ons moet mense kies wat God se kinders is, en wat nie in onsedelikheid leef nie. Onsedelike mense is hulle wat geen respek vir die huwelik het nie, wat geldgierig is, afgodsdienaars, kwaadpraters, dronkaards en bedrieërs.

Daar is ’n spreekwoord wat sê dat jy aan jou vriende geken word. As jy met slegte vriende omgaan, sal mense dink jy is ook sleg. Onthou, kies jou vriende wat ook vir God gekies het.

 

Liewe Heer, gee my die wysheid om die regte vriende te kies. Amen.

Dagstukkies Met… is ‘n Radio Tygerberg 104FM-inisiatief en word moontlik gemaak deur CLF, die Christelike Lektuurfonds.