MAAK GOD JOU VOORNEME IN 2019

Januarie 2, 2019

Pastoor Dennis Francis inspireer reeds die afgelope jaar personeel van Radio Tygerberg 104fm met ‘n daaglikse boodskap via die personeel WhatsApp-groepie. Voortaan sal Dennis ook in Dagstukkies met Dennis Francis boodskappe deel op sosiale media asook in die Blog op www.tygerberg104fm.co.za.

Pastoor Dennis Francis is ‘n vryskudomroeper by Radio Tygerberg 104fm en lewer Sondae die Aandboodskap en Lewe in Oorvloed-program. Die oud-Riversdaller is getroud met Shirley en het ‘n seun en dogter. Hier is sy storie.

 

MAAK GOD JOU VOORNEME IN 2019

“Laat jou weg aan die Here oor en vertrou op Hom, en Hy sal dit uitvoer” – Psalm 35:5

“Laat jou werke aan die Here oor,dan sal jou planne uitgevoer word.” – Spreuke 16:3

Ek het grootgeword in ‘n huisgesin van 13 waarvan ek die jongste van vyf broers was. Ek het later verneem dat as almal geleef het sou ons 19 kinders gewees het. My kinderjare op die platteland was nie maklik nie, want in daardie tyd was daar nie elektrisiteit en waterkrane nie , ons moes water aan dra en hout in die bos gaan haal. Dank die Here tye het verander en is dit baie makliker vir die mens deesdae!

Soos enige ander jongmens het ek drome en ideale gehad. Drome van “eendag as ek groot is” en ‘n lys van ideale van al die dinge wat ek graag wou bereik. So was my droom van kleintyd af om my eendag te kwalifiseer as ‘n Gesondheidsinspekteur. In 1976 matrikuleer ek aan die Hoërskool Gerrit Du Plessis op Riversdal. Dit was ‘n baie moeilike jaar want ons moes onder uitdagende omstandighede eksamens aflê as gevolg van die 1976 skole oproer.

Na skool is ek aanvaar by die destydse Pentech, vandag die Skiereilandse Universiteit van Tegnologie. In dieselfde jaar word my ouer broer, wat op daardie stadium die broodwinner was, egter as gevolg van sy betrokkenheid by die oproer in hegtenis geneem. Na my was daar nog vier susters op skool en moes ek noodgedwonge gaan werk. My drome en ideale was aan skerwe.

Baie keer staan ‘n mens voor sulke teleurstellende uitdagings en jy verstaan nie hoekom sulke dinge met jou gebeur nie. Spreuke 16:1 verklaar egter in sulke tye: ”Die planne van die hart is van die mens, maar die antwoord van die tong kom van die Here.”

Ek moes ongelukkig direk na skool gaan werk soek en het toe werk gekry by die Mediese Skool by Deptement Genetika as bode in Maart 1977. Op die 1ste September 1977 begin ek werk by die Deptement Farmakologie as bode en skoonmaker.

In my eerste dertien jaar moes ek my te berus op die Woord van die Here, want Psalm 37:5 het my diep geraak: “Laat jou weg aan die Here oor en vertrou op Hom, en Hy sal dit uitvoer.” Die oomblik toe ek heeltemal oorgee, toe maak God ‘n kragtige deur oop by die destydse Kaapse Technikon om te studeer vir ‘n Mediese Tegnoloog.

In stille berusting en vertroue daarin lê ons krag. Die Almagtige het my in hierdie tyd deur die proses gedra. Dit was ‘n baie moeilike kursus aangesien ek dertien jaar gelede op skool was. Baie van die vakke was in Engels – ‘n taal wat ons nie baie op die platteland gepraat het nie! En so het ek toe ook my eerste jaar met lof gedruip.

Dis hier waar baie mense voel om handdoek in te gooi. Ja, ek was ook by daardie punt , maar daar was mense wat in my geglo het. Dank die Here wat Sy guns aan my geopenbaar het. Een van die kragtige bemoedigings was:

“Dit is nie ‘n skande om te misluk nie, maar dis ‘n skande om te bly lê”.

Woorde soos hierdie het my swaar gemoed gelig en in 1995 is ek gekwalifiseer as ‘n Mediese Tegnoloog.

My pad het ‘n paar kronkels, grondpaaie, kruispaaie en, wat gevoel het soos afgronde, ingesluit. Maar ek het, deur Sy genade op koers gebly.

Ons staan aan die begin van ‘n nuwe jaar en moontlik het daar alreeds soveel struikelblokke oor jou pad gekom. Ek wil jou uitdaag om daardie blokke te neem en te gebruik as boustene na hoër hoogtes. Moenie bly lê as jy misluk het nie, vertrou die Here en staan op Sy word. Hy sal vir jou deurkom.

As jy dus jou lysie van nuwejaarsvoornemens maak, plaas God heel bo-aan want Sy woord sê:

“Laat jou werke aan die Here oor, dan sal jou planne uitgevoer word”.- Spreuke 16:3