Dagstukkies met CLF 2 Julie 2020

Julie 2, 2020

Moenie kommer nie

“Beywer julle allereers vir die koninkryk van God en die wil van God, dan sal Hy julle ook al  hierdie dinge gee” (Matteus 6:33)

Ons is tog so bekommerd oor vandag en môre. In hierdie teks te sê Jesus dat ons nie bekommerd moet wees oor kos of klere nie. Die Here sorg vir alles en almal. Hy sê ons moet kyk na die voëls en wilde diere in die veld. Hulle saai en oes nie, tog sorg die Here vir hulle. Ook die veldlelies swoeg nie en maak nie klere nie, tog sê Jesus dat hulle mooier is as selfs Salomo met al sy prag en rykdom.

Jesus sê dat ek en jy meer werd is as die gras en diere van die veld. Daarom sal Hy soveel te meer vir ons sorg.

Al wat ek en jy moet doen om sonder bekommernisse te wees, is om eers vir God te soek en sy wil te doen. Wanneer ons God se kinders is, sal ons vrede hê, want God weet tog wat ons nodig het. Hy sal ook sorg dat ons elke dag kos en klere het.

 

Vergewe my Here, wanneer ek onnodig bekommerd is. Nou glo ek dat U elke dag vir my sal sorg. Amen.

Dagstukkies Met… is ‘n Radio Tygerberg 104FM-inisiatief en word moontlik gemaak deur CLF, die Christelike Lektuurfonds.